Aktiviteter 2023


Søndagstur den 5. februar 2023

 

Vi skal besøge Nature Energi Biogasanlæg i Køng, det første anlæg på Sjælland. Biogasanlægget blev indviet september 2022.

 

Der er ikke planlagt cykling, vi mødes derfor kl. 10:00 på Biogasanlægget Næstvedvej 392, 4750 Lundby, der er gode Parkerings muligheder.

Men vil nogle cykle til anlægget, må I selv lave en indbyrdes aftale.

 

Henrik P. fra klubben forestår Rundvisningen, som tager ca. 60 min. Rundvisningen vil for det meste foregå udendørs, derfor ha’ godt med varmt tøj og sko på.

 

Vi slutter af med kaffe/kage som indtages indenfor, og I skal ikke have noget med.

 

Vi ses til et spændende virksomhedsbesøg.

 

Formand Tove
Cykeltur den 3. februar.

Den 27. januar. Samlet start fra hallen for 17 cyklister. Tom førte an og ledte flokken på nye spor syd for banen ind mod Næstved. Sporet endte blindt. Jeg tror det var årsagen til, at en gruppe stillede sig op på det, de troede var en perron.

 

Det viste sig at være for gennemkørende tog, og vi måtte alle cykle tilbage. Gruppebilleder blev taget med det nye togværksted i baggrunden. Så fik vi samtidig opklaret, hvor de sidste ugers "donk" kom fra. Det var pilotering for byggeriet. Min egen private tanke om byggeriet er nu: hvorfor alle de protester? Den beliggenhed er da forholdsvis neutral i forhold til Fårebakkerne.

 

Nå - men efter at have passeret eventyrstien, delte vi os i 2 hold. Et hurtigt og et lige så hurtigt🤔. Mærkeligt nok kom vi samtidigt tilbage, og havde kørt næsten samme distance. Men det virkede😳.

 

Jeg personligt måtte lide 2 nederlag på turen. Begge gange var det Bente, som satte mig af i en spurt. Først op ad broen over banen. Her kiksede et gearskifte fatalt for mig. 2. gang op mod hallen, hvor fruen simpelt lukkede mig inde bag Tom.😥.

 

Mine positive tanker om Bente indfandt sig dog hurtigt igen, for hun havde medbragt en ganske vidunderlig havregrynskage med marengs. Tak for den. Hvis der skulle mangle nogle kommaer, vil I måske selv sætte dem?

 

PH 

Næste fredag atter fra hallen på de tunge 10.00.Cykeltur 20.01.2023

Efter en mørk, våd og blæsende start på året, hvor meget var blevet aflyst eller ændret kom fredag den 20 januar med sol og svag vind. Vi mødtes hos Rita og Per, og det fine vejr (eller nytårsforsætter?) havde lokket nogle og tyve deltagere ud af de lune stuer.

Tove bød velkommen til Birger, som skulle forsøge sig med at færdes på en cykel i stedet for en båd. Det gik rigtig pænt.

Nogle få ville trave. Cyklisterne valgte at køre efter Peter på cykelruten ”Den Grønne Ring”, der ikke var så våd, som man kunne have frygtet. Ved Karrebækvej hægtede Frode sig på holdet. Reservedelene i knæet fungerer efter hensigten.

På Fællesejevej drejede Rita fra, da hun skulle hjem og trylle en halv snes ekstra pladser frem. Senere var der nogle få, som fandt genveje.

Undervejs kunne vi undre os over Susåens bredde lige nu og glæde os over de smukke udsigter i vores nære omegn oppe fra Vridsløse kirkeruin. Kun få hundrede meter fra målet på Figenvej punkterede Jens Tamborg, men han nåede dog frem i god behold.

Efter 32 km nåede vi målet - et dejligt traktement og mere socialt samvær i de hyggelige rammer på Figenvej. Rita serverede kaffe/te, boller med pålæg og kage, så flere har nok sprunget frokosten over. Tusind tak for et fornemt traktement og en fin tur.

Inger Fossing

På fredag køres fra Hallen 10.00 på de tunge cykler.

Fredagstur den 20. Januar


Som at cykle i "Finland"

Vinteren ser ud til at være aflyst i denne tid, og det har regnet i mange dage. Denne fredag mødte 9 seniorer op på deres terrængående cykler og 5 vandrefolk samt hunden Barney. To hold, som skulle få pulsen op de næste 2 timer.

Undertegnede var dagens holdleder til en mountainbiketur, hvor det gjaldt om at undgå de åbne strækninger på grund af den kolde blæst og de mest smattede skovveje. Og koldt blev det på ingen måde, for som Inger bemærkede, gælder det om at cykle sig varm. Turen gik ad eventyrstien og Grevensvænge og Hovedmosestien til den nye gang/cykelbro fra Appenæs til Ydernæs, hvor dagens gruppebillede kom i kassen. Tilbageturen via Rønnebæksholm og Rønnebæk Søskov.

Og hold op, hvor er der dog faldet megen regn i den senere tid. Søerne, åerne og markerne er fyldt godt op med vand. Og grusstierne er dækket med utallige vandpytter, hvilket fik Palle til at udbryde: ”Det er som at cykle i Finland, De tusinde søers land.”

Tilbage ved hallen bar cyklerne rigelig præg af en fin moutainbiketur, men hvad gør det, når vi igen kunne hygge os med kaffe/te og Susannes lækre boller og Ingers vaniljekranse.

Så er vi endnu en gang klar til at holde weekend!  :-)

 

Se turen  her: https://connect.garmin.com/modern/activity/10299657950


Næste fredag starter og slutter turen hos Rita og Per på Figenvej 132. Vi kører på tunge cykler ad den Grønne Ring. Rundturen er på 32 km.

Peter

Rigtigt godt cykelnytår 2023
Bestyrelsen håber at I alle er kommet godt ind i det nye år og at I ser frem til mange gode og oplevelsesrige timer på jeres cykler og det gode socialt samvær i klubben.


Vi skal jo i år atter på klubtur - denne gang til Bork Havn i Vestjylland - glæd jer, og husk at sæt kryds i kalenderen 17. - 24. juni.


Sidst på året 2022, oplyste vores web leverandør at firmaet var overtaget af en anden udbyder. Det betød at det lette og simple system vi tidligere opererede i, nu er blevet til et mere besværligt systen - men vi øver os - så vi håber på lidt overbærenhed.


Det betød blandt andet at en lille håndfuld af jer ikke fik vores jule- og nytårshilsen - beklager, men det skulle nu være rettet op.


Det er vigtigt, hvis I får nye e-mailadresser, telefonnummer eller adresse, at I oplyset dette til webmasteren eller kassereren.  


Med de bedste cykelhilsner

Bestyrelsen