Aktiviteter 2018

Standardside

Fredagstur den 4. januar

Årets sidste fredagstur

Så var det nu, at julens ekstra kalorier skulle brændes af. En flok friske cyklister stillede op med deres tungeste våben til denne disciplin. Fra hallen gik det ad de kendte stier og skovveje ved Marbjerg skov og Rettestrup plantage til Jakobshavn, hvor gruppebilledet blev taget.

Forinden måtte vi vinke farvel til Carsten, som pga. en punktering og et genstridigt dæk måtte vende om. Ved tilbagevejen kort før mål var det så Jens Peters tur til at miste luften, dog kun i bagdækket. Men hvad gør det, når der venter en overraskelse i Fladsåhallens forhal. Ikke mindre end 10 fremtryllede dåser med de lækreste småkager satte et sødt punktum for dette års sidste fredagstur.

Tak til alle bagekoner og bagemænd og Godt Nytår!

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3253350725

Næste års første fredagstur på tunge cykler starter fra Rettestrupvej 18.

Peter🤪

 

Fredagstur den 28. december

En ny fredagstur - med nye påmindelser om at det er vigtigt at sætte sig spor, og vigtigt at belaste sig selv - men ikke unødigt.

Først vejret. Som I kan se - 5 grader - stille - tørt og fint cykelvejr. Så vi var alle friske på at følge med Palle gennem Even Skov - gennem velhavernes Digtervejskvarter - følge med et smut på Fodsporet - et par gange over Susåen - en tur ad Havnepromenaden - over Svingbroen og endelig følge med gennem villavejene hjem til Jeppe Åkjærs vej igen. Jo - alle friske.

Og det med at sætte sig spor! Kig nøje på de to billeder af Tove og Susanne. Lige foran deres hjul ses på træbroen til Kranøen nogle “hjulstriber”, som stammer fra Peters styrt et øjeblik forinden. En måde - “at sætte sig spor”. Boende tæt på Kranøen vil jeg (Frode) holde øje med deres varighed.

 Det næste billede viser, at Peter tog både aftryk og styrt med et smil.

Og det med ikke at belaste sig selv unødigt. Poul Erik - det et rigtigt, det giver gode ben at køre med en bagbrems, der hænger, men det er tungt og hårdt. Og lidt “surt”. Heldigvis var Palle igen “mekanikervenlig”, så du kom hjem - lidt ad egne veje.

Og så er det synd, at den unge pige, ved Den Hvide Bro, rystede lidt på hånden. Hun ville gerne tage gruppebilledet, og jeg fik lov at låne hendes hund imens. Måske var hun lidt nervøs - “for hvad nu hvis han ikke gir’ mig den igen”? “Uh - hvad så”?

Inger og Palle - tak for tur og , det er nok mest til Inger, tak for rugbrød m.m. sat på bordet med varme og venlighed.

Frode. 🤪

Næste fredag tager vi en tur fra Hallen på tunge cykler.

 

Fredagstur den 21. december med juleafslutning

20 seniorer mødte denne fredag op på Herlufsholm hallens parkeringsplads. Vejret var overskyet og råt, men det kunne ikke afholde os, for Poul Henning havde lovet en tur rundt i hans barndomsland ved Fodby.

Vi startede ud ad fodsporet gennem Ladby mod Fodby. Her gjorde vi holdt på Nordgården hvor HP var kommet til verden.

PH’s forældre købte gården i 1948, men kort før PH kom til verden, gik det galt i vaskehuset, hvor PH’s mor skulle tænde op. Der gik ild i både vaskehus og gården, men heldigvis kom ingen til skade. Måske var det held i uheld, for forsikringen dækkede opførelsen af en ny fin gård med en moderne og velfungerende lade. 

PH fortalte om gårdens historie, hvordan man kunne brødføde en familie med godt 30 Tønder land og et begrænset antal dyr. Både Fodby og den nærliggende by Bistrup var selvforsynende små samfund med tømrer, smed, købmand, frisør og alle andre fornødenheder.

Og når man så har en karismatisk lærer som Høgsvig i Bistrup skole, var der ingen grund til at besøge den store by Næstved.

Vi cyklede videre gennem skoven ved Bistrup, og måske var det fordi der var blevet spredt restaffald af porcelæn, byggeaffald, skruer og søm på skovstierne, at vi nu oplevede 3 punkteringer samt et søm i Peters dæk, der dog holdt hjem. 
Igen var der mange frivillige hjælpere, og selvom vi blev overfaldet af slud og regn, faldt humøret ikke.

Hjemme på parkeringspladsen ved Herlufsholm hallen, diskede Susanne og PH op med lækre boller, kage og varme drikke, alt serveret på juledug med stearinlys.

Meget lækkert.

Mange tak for en dejlig tur.

Pia🤪

På frdag køres på tunge cykler klokken 1000 fra Jeppe Aakærs Vej 37, hvor Inger og Palle har kreret en juletur, samt er vært ved et par stykker rugbrød efterfølgende.

 

 

Fredagstur den 14. december

En hård kerne var samlet. 8 personer hvoraf Annelise kørte egne veje. Turen startede i tørvejr og sluttede i våd atmosfære uden at det kom til rigtig regn. Behagelig temperatur på godt 8 grader - og ingen vind. Slet ikke så tosset.

John fandt stier og markveje som igen var helt nye for mig. Jeg skulle samle indtryk fra turen, men jeg besidder jo ikke næstformandens evne til at fotografere i fuld fart på cyklen - både forlæns og baglæns. Lidt fotomateriale blev det dog til. Vi kom forbi en smuk sø.

Jeg tænker at det må være Mogenstrups svar på Bornholms Rubin sø. Og ovenikøbet smukkere.

Vi mødte en anden flok æsler. Vi kørte mange højdemeter ind og endte i skyen på Strølinges svar på Mont Ventoux (https://da.wikipedia.org/wiki/Mont_Ventoux)

Tove cyklede i Netto og fandt en se mør kage. Formanden indfandt sig. Nænnede ikke at trække cyklen af stald med den vejrudsigt. Dejlig tur på 25 km.


På fredag kører vi så fra parkeringspladsen ved Herlufsholm Hallen - altså hvis fruen giver lov. Jeg har fortalt ejeren af Nordgården i Fodby, at hun kan kende flokken på de røde/orange cykeltrøjer, så kan I ikke trække dem udenpå?

PH🤪

 

Fredagstur den 7. december

Fredag 30.11 havde Palle en plan i ærmet. Han havde nemlig hørt, at vandet på østsiden af Danmark var blæst over i Nordsøen - dette fænomen måtte vi da se nærmere på. 

Tolv cykelister kørte mod Basnæs på tunge cykler i mildt og gråt vejr en dejlig tur på ca 30 km. 

Da vi kom Retur til Fladså Hallen, blev der nydt kaffe fra automaten, Inger og Palles meget lækre hjemmelavede kys og chokoladekage. 
Tak for en dejlig tur og dejlige kager.

Den kommende fredag, den 7 december kører på tunge cykler fra Fladsåhallen klokken 10.00 og aftaler turen på stedet.

Tove😀

Fredag, den 14. december gælder det så Poul Henning og Susannes tur med udgangspunkt i PH’s barndomsland og skolevej på Fodby-egnen. Denne tur på tunge cykler starter fra Herlufholms parkeringsplads klokken 10.00. Efterfølgende står PH og Susanne for fredagscaféen.

 

 

’Posten skal ud, når man er post’

Pia og Tove havde længe tænkt på at arrangere en mountainbiketur i området omkring Langø og det sydlige Sjælland. For at gøre turen så spændende som muligt, inviterede de det gamle landpostbud fra Langebæk og Stenved, vor egen Frode, til at være en del af turledelsen. Heldigt for os alle, for Frode kender området særdeles godt.

Turen gik fra parkeringspladsen ved Langebæks tidligere rådhus ad skovstier til det flotte Pedersgård Gods. Her kunne Poul Erik aflægge vidnesbyrd om hans tidligere færden i jomfruburet i et af godses bygninger, som sikkert er fredet af samme grund i dag.

En smuk nedkørsel førte os til den 300 m lange dæmning til Langø. Øen ligger i Ulvsund og er privatejet, men vi fik i dagens anledning lov til at cykle hele øen rundt og nyde den smukke natur og de fine udsigter til bl.a. Kalvehave og Møn. Henrik havde udsøgt sig øens højeste punkt, 14 m over havets overflade, til dagens første punktering, og Tove benyttede lejligheden til at fortælle om øens historie. Lidt senere fortalte Frode anekdoter fra livet som landpostbud, hvor han bl.a. fik lov til at aflevere 100.000 kr. i kontanter til øens ejer, som kvitterede med en cigar.

Derefter gik turen gennem Pedersgård skov, hvor Poul Erik også ville nyde godt af seniorernes slangetæmmer, Palle, som var hurtig til at løse problemet. Forbi Malling kløften og under Farøbroen blev det langsomt tid til at vende tilbage til start.

Se dagens tur her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3180360226

Tilbage på parkeringspladsen kunne Frode konstatere, at der ikke var flere breve, der skulle omdeles. Til gengæld var det tid til fredagscaféen, hvor Tove, Pia og Frode serverede lækre boller og muffins samt kaffe og te til at varme sig på. Stor tak til dagens turledelse for et fint fredagsarrangement.

Næste fredag kører vi fra hallen på tunge cykler og aftaler turen der.

Peter😀

 

Fredagstur den 23. november

Når jeg tænker mig rigtigt om, så er jeg sikker på at Vorherre er medlem af vores klub. Det er altid så flot vejr på vores fredagsture og denne var ingen undtagelse.
15 friske seniorer var mødt op og Vores formand tog førertrøjen på. Og sikken tur han gav os på denne dejlige dag – det var en gammel kending som gjorde stor lykke. 

Fra Mogenstrup til Lov via formandens ”Kysseskov” og så af Hammervej over jernbanen – var det sidste gang? – Den skal jo rives ned. Her kunne formanden berette om et større udgravningsarbejde, hvor man havde fundet en sjælden stor stenalder by. Udgravningen skal ses i forbindelse med at jernbanesporene synker og skal piloteres. Poul Erik kunne supplere med at fortælle, at kysten fra Dybsø Fjord en gang havde gået hertil – derfor disse interessante stenalderfund.

Så af Rådekrogvej til Myrup, Grevensvænge, Fårebakkerne, Fladsågård og retur til Hallen. Efter Grevensvænge passerede vi atter en bro der skal nedrives – ja det bliver kedeligt i fremtiden når alle disse små broer forsvinder.

I Skoven ved Fårebakkerne kunne man opleve to meget interessante udramatiske ”styrt”. Poul Erik kom elegant af cyklen i et forlæns rullefald efterfulgt af en kontrolleret baglæns tumling. Jens havde ikke fået justeret sine klik på sin meget fine nye cykel så da han lige skulle op ad en lille bakke var det nok noget med gearskiftet - så han væltede, men kunne ikke komme fri af cyklen så han lignede en skildpadde der lå omvendt på skjoldet – begge meget underholdende. 

Da vi kom til Skt. Mogens Kilde, fortalte formanden om projektet samt de problemer man var stødt ind i undervejs. Kilden kommer nok først til at springe til foråret. Vi fyldte lidt rigeligt på cykelstien da en rød TUKTUK skulle passere men det gik. Anderledes gik det da en anden cyklist sendte skældsord efter os, da han måtte ud på vejen fremfor at vente til vi gjorde plads.


Tilbage ved hallen havde Lotte, Susanne og Anni overrasket med kaffe og kage – kaffemaskinen i hallen var vist i stykker – godt initiativ og stor tak til dem. Men også stor tak til formanden der gav os denne gamle klassiker af en tur.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3164849678…

Flemming😎

Tur til Langø og omegn fredag den 23.11.2018

Vi mødes på P-pladsen ved Langebæks gamle 

Rådhus nu Teknik og Miljø Vordingborg Kommune Østergårdstræde 1A 4772 Langebæk kl 10.00

Kørsel er på tunge cykler ca. 80 procent grusvej i skov og på Langø og 20 procent asfalt. Turen varer ca 2 1/2 time (uden punkteringer) og er på ca. 35 km. 

Når vi kommer tilbage til parkeringspladsen, vil der være kaffe/the boller og kage. 

Pia, Frode og Tove

 

Fredagstur den 16. november

Ingers “Børnebørnstur” / “Krydse Susåen Tur”. 
Det var da dejligt og også lidt særligt, sådan at blive inviteret med på en børnebørnstur med den tanke bag - som Inger udtrykte det- “at når vores børnebørn kan lide turen, så kan Lov seniorerne sikkert også”.

Og dertil kan jeg, Frode, så svare, at det kunne vi. Vi nød den - meget - og tilmed i fint fredagsvejr. Vi nød efterårsfarverne - og vi nød turen gennem Even Skov, hvor vi bl.a. fulgte motionssporet, hvor Inger kunne fortælle, at Elias (7) og Oscar (5) yndede at hoppe af cyklerne og udfordre de forskellige motionsredskaber. Lige noget for dem. Even Skov og Gedebjerg lagde også plads til dagens gruppebillede. Vi må dog i dag nøjes med at nyde cykelansigterne, da det var for diset til at ane Karrebæk Fjord i horisonten. 

Som I kan se på billederne, betrådte vi også Fodsporet, og vi cyklede gennem Herlufsholmskoven og Rådmandshaven, og vi cyklede langs Kanalen og blev passsende et lille stykke vej ledsaget af Mette Pan. Også Ydernæs kom vi rundt om og så - hør lige - præsenterede Inger os for et “hårnålesving”. På billederne er det Poul Erik og Palle, der forserer det. Men hvor den sti er - det kan passende være dagens hemmelighed. Men måske vandet i baggrunden kan hjælpe med til opklaringen. 
9 gange krydsede vi Susåen 😊. Flot. Og så må man gerne beundre John som han står og viser os sin nye MTB. Netop hjemkommet fra Bo i Vordingborg. Og jer der ikke var med i dag, må godt være lidt misundelige på os andre, der fik lov at nyde ikke bare turen men også Ingers æblekage med flødeskum. Og med mandler hjembragt direkte fra Rusland. Hvad siger man så? Ja - vi siger tak for det hele. Og jeg tror nok Børnebørnsturen var udvidet lidt - vi kørte 30 km. 

Frode.🤩

Næste fredag kø'res ra Hallen på tunge cykler klokken 1000 med kaffe fra automaten.

 

 

Fredagstur den 9. november

Dagens fredagstrafik startede fra Guldborgvej 71 hos Marianne og Per. På Sjælland var det overskyet, men da vi krydsede Farøbroerne, var det sol og seniorvejr.

Efter ankomsten måtte vi alle beundre Jens’ nye MB. Flot. 

I frisk vind fra sydvest kom vi gennem Majbølle og ud til sundet. Vi passerede motorvejstunnelen og gjorde et lille holdt, hvor vi nød den skønne udsigt.

Vinden var mest imod os, men vi nåede frem til skovene før Nykøbing hvor vi kørte på dejlige skovveje og stier i læ for blæsevejret.
I Sundby kikkede vi over til de nye dyre luksus-byggerier langs Guldborgsund. 
Vi krydsede sundet og kørte videre nordpå langs havnen med de mange nye byggerier.

I en skovkant nød vi den medbragte klemme og fik et lille pusterum. 
Turen nordpå gik ad skovveje, langs hegn og marker. Vi nød efterårsfarverne i det smukke landskab.

Men... så punktere Per...så punkterede Jens ....og endelig Per, altså den anden Per... Vi var et par stykker der var godt brugte, for der var blevet kørt godt til, så vi kørte i forvejen.

Da vi nåede Guldborg, var det med modvind tilbage til udgangspunktet. Alle elleve cyklister kom hjem lidt efter lidt efter en dejlig tur på 49 km.
Så blev der serveret dejlig suppe, kaffe og kage.

Stor tak til Marianne og Per for en dejlig novemberdag på Sydhavsøerne.

Anni🤪

Næste fredag kører vi fra Jeppe Aakjærs vej 37 på tunge cykler. Turen er ca. 27 km og prøvekørt med Inger og børnebørn. Ved tilbagekomst er der kaffe og kage i Palles værksted.

 

Fredagstur den 2. november

Hvide hjelme og et nyt højdepunkt

Det var på mange måder et ganske anderledes fredagsarrangement, som 20 seniorer oplevede i eftermiddag. Carsten havde aftalt et besøg på byggepladsen for Camp Adventures nye udsigtstårn, som nu er ved at strække sig op over trækronerne i skoven ved Gisselfeld Kloster.  Carsten kender Levi Jensen, som er entreprenør og projektansvarlig for tårnbyggeriet, som allerede nu på grund af sin spektakulære udformning har vagt stor opmærksomhed både herhjemme og i udlandet.

Det var regnfuldt det meste af dagen, så cykelturen til byggepladsen blev droppet. I stedet for mødtes vi med Levi på pendler-parkeringspladsen i Rønnede og kørte så i kortege op til tårnet i skoven. Byggearbejderne var taget på weekend, og vi kunne derfor bevæge os rundt over det hele. Men først blev vi orienteret om sikkerhedsforhold, og skulle hver især skrive under på, at vi var gjort bekendt med dem. Når vi skulle bevæge os rundt på en byggeplads, skulle vi selvfølgelig også bære sikkerhedshjelme, ikke til at forveksle med de cykelhjelme, der ellers er vores sædvanlige hovedbeklædning.

Levi fortalte så om byggeprocessen af udsigtstårnet, som startede sin planlægning for 4 år siden. Ideen var at skabe noget ganske nyt og unikt, som vil vække opmærksomhed og gerne tiltrække mere end 100.000 gæster om året. Vi hørte om udvælgelsen af byggematerialer, hvor hovedkonstruktionen består af cortenstål, som mindst skal kunne holde i 50 år, om samarbejdspartnere i Tyrkiet, Polen og England og om vanskelighederne med fundamentering og samlingen af de store stålelementer, som skal foregå med millimeternøjagtig præcision. Når man aldrig før har bygget sådan en konstruktion, må man opfinde smarte løsninger, som f.eks. de udvendige og midlertidige trækasser, hvor svejsearbejdet i højden foregår.

Hvor ser tårnet dog spændende ud! Det er bygget rundt om tre bøgetræer, som skal have lov til at bestå. Og så fik vi lov til at klatre helt op i tårnet af midlertidige stiger, da de planlagte ramper endnu ikke er på plads. Tårnet er lige nu 30 meter høj og mangler de sidste 15 meter. Sikke en flot udsigt man har heroppe fra. Tårnet forventes klar til åbning om få måneder.

Da alle helskindet fik fast jord under fødderne igen, kunne vi få den indre varme med en lille en, som Merethe havde med i sin rygsæk. Carsten takkede Levi og overrakte 6 flasker rødvin.

Dette fredagsarrangement var bogstaveligt et højdepunkt, som gjorde stort indtryk.

Stor tak for det, Carsten.

Kommende fredag inviterer Per og Marianne på en efterårstur Guldborgsund rundt. Vi har været der en gang før og cykler på brede dæk den anden vej og så denne gang i efterårets farver.

Vi mødes hos Per og Marianne på Guldborgvej 71. Og slutter med boller og kaffe. Turen er på 48 km. Så måske en god ide med lidt i baglommen.

Peter😀

Fredagstur den 26. oktober - ny

En anderledes fredagstur den 26. oktober

For ca. 3 måneder siden havde vi en mountainbiketur til skovene ved Rønnede, hvor vi kom helt tæt på Camp Adventures byggeri af en kommende turistattraktion. Vi så fundamentet til et udsigtstårn, som forventes snart at blive indviet. Tårnet kommer til at blive 45 meter højt med en ganske spektakulær udformning.

På grund af byggearbejdet kan man normalt ikke længere komme tæt på tårnet. Det er dog lykkedes Carsten at lave en aftale med Levi Jensen, som er projektansvarlig for byggeriet. Han vil gerne vise os rundt på byggepladsen og fortælle om selve byggeprocessen og om de vanskeligheder, der skulle løses undervejs.

Vi kan kun komme tæt på tårnet efter dagens arbejde er stoppet. Så derfor bliver der tale om et anderledes fredagsarrangement, hvor vi mødes klokken 15.00 ved Fladsåhallen og kører på tunge cykler til den store pendler-parkeringsplads ved P2-møbler. Her mødes vi klokken 16.00 med Levi Jensen og begiver os derfra op til tårnet. Hvis man ikke vil cykle, kan man også tage bilen dertil.

Efter rundvisningen tager vi direkte tilbage til hallen, og cykellygter er sikkert påkrævet. Tidspunktet taget i betragtning er der ingen fredagscafe denne gang. Carsten køber lidt vin til Levi og det splejser vi til.

 Peter😉

Fredagstur den 26. oktober

- - Så kan den erklæres for åben - Rønnebæk Søskov. Her fredag d. 19 okt. kl. 10.30. For hvad hverken Næstveds borgmester eller landets miljø- og fødevareminister vidste var jo, at stierne omkring og broen over den nye sø først rigtig kunne bære og tages i brug, når de og den var “betrådt” og “tilkørt” af Lov Cykelmotions Seniorgruppe. Så nu er det altså bare at cykle derud og nyde også den nyplantede skov. 


Fra Mogenstrup kan man komme derud på flere måder. Vi valgte i dag vejen over Næstelsø, og - ja - vi har jo cyklet forbi den utallige gange men aldrig besøgt den. Det blev det så til i dag.

Et besøg i Næstelsø Kirke. Som alle landsbykirker smuk - og enkel. Men jeg nåede ikke at få med Poul Eriks forklaring til kirkens eneste kalkmaleri og ej heller Peters forklaring til prædikestolen. (Så måske de giver en kommentar). En detalje som jeg (Frode) bedre forstod mig på, var det runde hul i murværket ved døren ind til kirken.

Det kunne jeg også have hugget ud, så dørhåndtaget kunne glide derind og døren dermed være i stand til at åbne helt. 

Andre højdepunkter på turen? 

Jo - den flotte - flotte oktoberhimmel set fra Bakken lige syd for Rønnebæksholm - et kig op til og en kort snak om Rønnebæks nye opholdssted nylig omtalt i Sjællandske - et kig til Peter som forsøgte sig som konkurrent til Palles effektive luftpatroner (patronerne vandt) - en elegant tur på Maler Johns sti og så et kig til og en nydelse af Ritas rødbedeboller, da vi kom tilbage til Hallen. “Jeg fik lige lyst til at bage nogle boller i aftes, og de ligger lige her - så værsågod”. Og det nød vi andre da så bare. (Jeg var ærlig og tilstod, at jeg spiste 4)😊

Tak til Palle for turforslag og køren forrest. 

Og - jo - det er sandt. Man kan stadig her godt midt oktober - til en markbuket - plukke kornblomster. (Og så var det Peter, der fik overtalt mig til en “selfi”)

Frode.😀

 

Fredagstur den 19. oktober

Kære alle
19 seniorer var mødt op for at gense Frodes skolevej – det blev en fantastisk dag. Vejret kunne ikke være bedre og da det endelig lykkedes at få samlet tropperne – det var jo ude på Lars Ty……smark, hvor GPS’erne ikke kan finde vej - kom vi med lidt forsinkelse af sted.

Men, men først skulle vi lige fejre at Lis fyldte år og det med en lille skarp som hun havde medbragt – og så var vi ellers klar.


Som sagt en herlig tur som blev på ca. 35 km. Frode fortalte flittigt undervejs – vandposten i Menstrup hvor han måtte hente vand (den virker endnu) og ved kirken, hvor hans forældre ligger begravet, ja madpakkehuset på fodsporet fik vi også besøgt - og så endelig, kom vi til skolen hvor han havde startet sin lærdom. Efter tilladelse med en gårdvagt fik vi lov at tage et gruppebillede uden børn foran den gamle skole. Tilbage til udgangspunktet serverede Frode det helt store kaffebord med boller og en flot marmorkage efter hans mors opskrift. En marmorkage som vores formand nidkært vogtede over.

P-pladsen var tilsyneladende et populært sted – ikke mindst for hundeluftere, og Lottes cykel måtte stå for skud da en hund lettede ben op af hendes forhjul.

Stor tak til Frode for en dejlig tur samt forplejning.
Næste fredag køres fra hallen på tunge cykler.

Flemming😎

Fredagstur den 12. oktober

Mærkedage

Ved denne fredagstur regnede det indledningsvis for en kort stund. Det betød dog ikke noget for de 20 fremmødte seniorer, for Rita havde halvrund fødselsdag, og hun inviterede på morgenbitter og sødt til ganen i forhallen. Der blev ønsket tillykke, og de mørke skyer begyndte at drive væk. John Maler meldte sig som dagens turleder, og så gik det ellers derudad ad de så velkendte stier langs grusgraven i Mogenstrup og over Fårebakkerne, hvor gruppebilledet blev taget.

Cykeldoktor Fossing, som lige var kommet tilbage fra Putins land, måtte straks stå for en størreudredning. Patienten var Susannes baghjul, som 2 gange løb tør for luft. Ved Palles hjælp og en dobbelt bypass-operation, kunne turen heldigvis fortsætte uden yderligere komplikationer.

Tilbage ved hallen stod Anne Grethe og Jens Peter for fredagscafeen med lækre boller og æblekage, kaffe og te. Jens Peter skænkede op til glassene, og der blev skålet og ønsket tillykke. Anledningen var deres 44-års bryllupsdag, som må siges at være en god begyndelse. 


Ja, og så skulle vi selvfølgelig også synge fødselsdagssang for Rita. Seniorkoret sang på smukkeste vis, og fik taget til at løfte sig. Stor tak til Rita, Anne Grethe, Jens Peter og John Maler for dette hyggelige fredagsarrangement.

Se dagens tur her: https://connect.garmin.com/modern/activity/3066303387

 Peter😀

Kommende fredag d. 12. okt. vil jeg gerne byde ind med en tur, jeg kalder Arløseturen eller “Vil du se min skolevej” turen. Vi mødes ved Strandgård Strand på P pladsen helt nede ved vandet for enden af den blinde vej: Ved Strandskoven, som igen er en sidevej til Strandbakken, der forbinder Karrebækstorp og Klinteby. 

Turen går via Menstrup, Marvede, Hyllinge og Arløse til Hindholm med enkelte stop undervejs. (Et stop i Hyllinge er særlig påkrævet). Hjem cykler vi over Sandved, Kvislemark, Brorup og Spjellerup, og på den måde bliver turen på 35 km. Og turen er udelukkende på asfalt, så valg af cykel er frit. 


Den lille P. plads egner sig fint og altid til en kaffepause, og sådan bruger vi den også på fredag efter turen. Jeg tager lidt med til cafeen. Og vi mødes naturligvis kl. 10. 

Frode.🤪

 

Fredagstur den 5. oktober

Annie og Per havde planlagt fredagens cykeltur, hvor vi skulle mødes ved forsamlingshuset i Hagested ved Tuse Næs. Her fortalte de, at deres bryllup blev holdt netop i dette forsamlingshus.

Annie er født og opvokset i området og kunne fortælle mange spændende historier.

Femten cyklister var mødt op i dejligt sensommer vejr og cyklede Tuse Næs rundt, over dæmningen ved Lammefjorden og videre i det opdæmmede område.

Cykelturen var på 45 km. og meget afvekslende - en rigtig dejlig tur. 👍
Ved hjemkomsten diskede Annie og Per op med lækkert hjemmebag uhm....

Fredag den 05.10.2018 mødes vi på tunge cykler kl 10:00 ved Fladså Hallen.

Anne Grethe og Jens Peter tager kaffe og kage med.

Tove😀

 

Fredagstur den 28. september

Vi har flere Oreby-er i Danmark. Min første tanke falder i al fald på et Oreby nær Dalmose. Men fredagsturen i dag besluttede vi - John og jeg - skulle gå til det Oreby, som ligger tæt ved Rosenfeldt. Og det Oreby som hænger sammen med Næs og Knudsby. Ikke en af de største byer i DK, vel blot en samling på ti til femten huse.

Men byen og samfundet har bestået i mange år. Huset bag Oreby skiltet og bag John rummede således Oreby skole med årstallet 1860 stående på gavlen, og det store hvide hus, som ligger tæt ved Næs Å, rummede engang en købmandshandel. Selv husker jeg, at der engang i halvfjerdserne var en keramiker, der havde værksted og butik i ejendommen, og John mente at huske, at man også kunne købe en is samme sted.

Dagens gruppebillede måtte tages af to gange - det blæste så meget, at telefonen ikke var til at finde ståsted til. Stendyssen har engang været stor og flot, og er i dag blot et levn. Men gravkammeret kunne sagtens have rummet en større fredagsgruppe.

Om det var vinden, ved jeg ikke, men hestene på engen var ikke til at kalde ud af deres fine hus, så vi måtte hilse på dem på afstand, mens vi cyklede forbi på det lave dige ud mod Avnø Fjord. I sommerhusområdet ved Næs fandt vi en lille vinmark, som jeg tror havde druer, som kunne måle sig med de franske.

Nogen vil sikkert også huske, at Næs engang havde en købmandshandel. Huset bag John husede forretningen, og pladsen - nu med træer foran - var P plads. Jeg mener at huske, at forretningen lukkede ved årtusindskiftet.

Og så skal det lige huskes at fortælle, at jernbanebroen i Lundby endnu ikke er åben, men godt kan føre to Lov cyklister over skinnerne. Og så skal det også lige fortælles, at her d. 21. sep. kan man stadig langs Vordingborg landevejen finde og se - kongelys.

Frode.😀

Vi håber på godt vejr på fredag, den 28. september.

Turen går rundt på Tuse Næs og tilbage over Lammefjorden.

Vi mødes ved Hagested Forsamlingshus, Præstebrovej 2, Hagested, kl 10 på lette cykler.

Turen er på 45 km ad fast vej og over Audebo-dæmningen, hvor der er fin jævn grusvej.

Vi foreslår, at I medbringer en lille madpakke i baglommen.

 På gensyn Anni og Per😎

Fredagstur den 21. september

Fredag den 14.september gik turen til Dalby.

16 seniorer startede i herligt solskinsvejr hjemme hos Allan og Rie, der sammen med Leif fra Rønnede cykelklub havde arrangeret en fin tur rundt på Stevns.

Leif var turfører og førte os gennem Jenstrup, Turebyholm Gods (her blev fællesbilledet taget ), Skrosbjerg, Store Linde, Karise og tilbage til Dalby - ca 35 km.

Undervejs fortalte Leif om lokalområdet. Det nærliggende Bregentved Gods var dominerende med 13000 Tønder land og 4 nye store svinestalde. De store gylletanke ved svinestaldene fik tilført affald fra frugtproduktion i Køge, og det betød, at gyllen næsten lugtede godt, og da den samtidig dækkede 20% af gødningen til de mange marker, var det jo en god historie.

Da vi nåede tilbage til Karise så vi et spændende byggeri - Permatopia. Efter lidt research viser det sig, at det er et moderne selvforsynende og børnevenligt landbrugs- og bofællesskab bestående af 90 øko-boliger.

Rækkehusene er tilknyttet en gård med fællesfaciliteter, gårdbutik, café og økologisk og fossilfrit landbrug med vedvarende energi.

Det er et moderne bofællesskab, hvor beboerne bidrager med arbejdskraft til drift af gård, landbrug og administration. Meget spændende

Efter cykelturen serverede Rie lækker kage og kaffe. 

En dejlig cykeldag 

Pia😎

 

På fredag køres fra hallen på lette cykler og der aftales her en tur. Kaffe er fra automaten.

Fredagstur den 14. september

Endelig hjemme efter en dejlig uge i Alsace

Kommende fredag drager seniorerne til Dalby, hvor vi mødes klokken  

10.00 hos Allan på Møllevænget 4, lige ved siden af Brugsen.

Allan har allieret sig med Leif fra Rønnede Cykelklub og inviterer til en  
mountainbiketur rundt på Stevns.


Rie vil bage en kage, og serverer kaffe og te.

Peter😎

Fredagstur den 31.august

Fra denne fredagstur er vel allerførst at sige, at vi - hvem vi nu end skal takke for denne planlægning - igen cyklede i fint cykeltørvejr bortset fra en enkelt byge, som I kan se, vi fandt et godt ly for. Vi kan selvfølgelig også bare give Peter og Merethe æren for vejret, for det var jo dem, der stod for turen. Så det gør vi. Tak for cykelvejret til jer - hele vejen på
Ringsted oplevelsessti.
Oplevelsessti. - Et navn som lægger op til noget med billeder. At “fange ind” og tage med hjem. Så hermed gives nogle af dem videre.
Vores start ved Høm Mølle, hvor Pers morfar i øvrigt i sin tid var møller - Ringsted Å som i varierende bredde følges med stien - Vestdæmningen mellem Haraldsted Sø og Tivoli Sø - et flot eksemplar af de gamle snoede træer i Vrangeskoven hvor Merete kunne fortælle, at to gamle teorier siger, at de er snoede fordi der boede nisser under dem, eller fordi de har en genfejl i sig. (Døm selv) - et efter Peters bedømmelse tilpas udfordrende MTB spor, som vi drenge selvfølgelig vovede os ud på - får, lam og en enkelt ged som efter lidt venlig snak fra vores side gerne lod os passere - et gruppebillede og så nogle blommer, der vist nok lige var på kanten til at være private. Sådan. Og så lige et billede af bagagerumscafeen. Jeg tror næsten I kan se det - hjemmebagte boller og lækker æblekage. Igen ren luksus og forkælelse fra Peters og Merethes side. Så tak for det og for turen i øvrigt. - Tak for oplevelserne på stien.
- Og det der MTB spor syntes altså, at det gerne ville hilse lidt mere personligt på mig, så det kostede lige lidt knubs og en ny urlænke. Men heldigvis skete der ikke noget med cyklen. 😊
Frode.
De næste to fredage cykles der fra Hallen på lette cykler.

 

Fredagstur den 24. august Ringsted Å etape 2

Fredagsholdet og det våde element

Så oprandt dagen, hvor cyklerne fik sig en fridag, for Frode og Inger havde inviteret fredagsholdet på kanotur på Susåen. Vi mødtes hos Frode på Birgittevej for først at klare den praktiske del af turen. Inger havde en fin aftale med pedellen på Lille Næstved Skole, som er hendes tidligere arbejdsplads. Her fik vi lov til at låne kanoer, redningsveste og pagajer. Ved ’Kurts havn’ blev bådene sat i vandet, proviant læsset om bord og besætningerne instrueret. Alle både havde en styrmand, som var ham eller hende, der skulle stå for at navigere mest i det våde element, mens letmatrosen fik pladsen foran i skibet. Det var ham eller hende, der til gengæld skulle padle mest.

 

Hvor er det dog smukt at sejle stille og roligt op ad Susåen og nyde dens fantastiske plante- og dyreliv. I starten af turen så vi et glimt isfuglen, som dog ellers holdt fri denne dag. Til gengæld så vi mange andefamilier, som nød det fine vejr sammen med deres ællinger. Trods de mange måneders tørke, var der masser af vand i åen. Den smalle og lidt vanskelige passage under Herlufsholmbroen klarede alle kanoer uden større problemer. Der sås et fint samarbejde i det fleste af bådene, selv om enkelte af dem sejlede noget uroligt fra side til side.

 

Ved Ganges Bro gik vi i land. Annelise var cyklet hertil og deltog i frokosten, som var en ganske festlig forestilling. Frode havde duge med til bordene, og madpakkerne blev suppleret med øl og snaps, kaffe og kage, chokolade og søde sager. Det var ganske hyggeligt, men mørke skyer på himlen fik os til at begynde hjemturen, mens der var tørvejr. Ved ankomsten til ’Kurts Havn’ gjaldt det om at komme tørskoet i land. John Maler undlod dog ikke muligheden for at få sig en lille dukkert i Susåens klare vand.

Efter at vi havde afleveret kanoerne, bød Frode på en kold øl i haven. Det var et flot fredagsarrangement helt uden cykler. Stor tak til Frode og Inger.

Kommende fredag har Merethe og Peter igen en  tur til Haraldsted Sø, 2. del. Vi mødes klokken 10 ved den gamle vandmølle i Høm uden for Ringsted. I selve Høm/Ringstedmark drejer man til venstre mod Skellerød lige før OK-tanken/Dagli'brugsen. Ca 300 meter ned ad vejen kan man parkere på et græsareal på højre hånd.

Vi følger igen oplevelsesstien på tunge cykler langs Ringsted Å og kører denne gang hele vejen rundt om Haraldsted Sø. Og for dem der har lyst, er der mulighed for at afprøve et mindre MTB-spor i Vrangeskov. Ta’eventuelt en klapsammenmad med.  Turen er på små 35 km.

Peter🤪

Fredagstur den 17. august i Kano

 

Hilsen fra Frode fra Ganges Bro med den gode nyhed, at nu er der vand i åen igen.

Vel så - der har hele tiden været vand, men i lang tid så lidt at det har været deprimerende og ikke rart at sejle på og færdes ved åen. Men efter de seneste byger er vandstanden nu igen næsten normal.

Så nu kan vi se frem til og glæde os til kanoturen på fredag d 17. Vi mødes hos mig på Birgittevej 13, kl. 10.00 og hjælper hinanden med at hente kanoerne på skolen og sætte dem i vandet fra Kurts Havn.

Vi råder over 8 kanoer (Inger 7 og jeg 1) og 2 kajakker. Ca. Kl. 12 er vi ved Ganges Bro, hvor vi vil nyde vores hver især medbragte frokost - med en øl til måske. Man kan selvfølgelig også cykle til Ganges Bro, om nogen hellere vil det.

Kanoerne koster 50 kr. pr. stk., og man kan være 2 eller tre i hver, så husk venligst lidt kontanter til Inger.

Og meget gerne - modtager Inger(40155027) eller jeg (40957316) en SMS med tilmelding. Vi er vel hjemme igen midt eftermiddag.

Vi glæder os til en fin tur.

Inger og Frode.😎

Og hør lige - på turen derud i dag så/mødte jeg tre isfugle og en snog. Snogen svømmede med hovedet lige “oven vande”, og som jeg kunne forstå på den, skulle den bare over på den anden side af åen, og så kunne vi jo følges en lille stump vej.

OBS! Kalenderen er nu opdateret for resten af året.

Fredagstur den 10. august

Vi var 5 til fredagscyklingen i går. Anne Grethe - Jens Peter - John - Jens og jeg selv. Og i snakken om hvorhen - blev Bøgesø Bakken nævnt - så det blev retningen. Og når turen går den vej, så rammes på et eller andet tidspunkt ofte Villa Galina, og sådan blev det også i går. Og ikke ringe ramt, for Anne Grethe havde både kontanter og Mobile Pay med, så næsten uden “opfordring” fik vi og nød vi en is på restaurantsterrassen med en smuk udsigt ud over søen.

Egentlig åbnede de først kl. 12, men en sød værtinde sagde - “sid I bare der i skyggen og nyd jeres is - I trænger nok til den i varmen”. De store karper i søen fik vi også set, og ænderne kom troligt og bad om en lille bid mad. Og underligt - efter is pausen føltes Villa Galina bakkerne meget lettere at komme op af.

 
Ude på cykelstien på landevejen præsterede Anne Grethe en (jeg tror ny rekord) hun punkterede på begge hjul samtidig. Jens Tamborgs ekstraslange gjorde heldigvis, at luften holdt hjem. Og det var godt.


De sidste km. fablede vi om en god kop kaffe, når vi kom hjem, men - men - der var låst. I stedet fik vi ved Netto set hele post Danmark holdet komme forbi. - Du godeste - et opbud af politi, biler og motorcykler. Jeg måtte undres.


Og undskyld - ingen billeder - telefonen puttede sig for godt i varmen i min ryglomme.


Frode.🤪

Næste fredag vil Anni og Per gerne tilbyde en tur syd om Skælskør Nor, forbi Borregård og Ørslev kirke med “dansefrisen”.

Vi starter fra Omøvej 21 kl. 10 på lette cykler. Når vi kommer tilbage, byder vi på lidt forfriskning.

Husk badetøjet!

Hilsen Per og Anni😎

Fredagsture de næste 4 uger

Billedet fra Dania fortæller klart, at det har været endnu en varm fredags cykeldag. 30 grader her kl. 14.30 og vel lidt køligere i formiddags da vi mødtes ved Hallen kl. 10. 
Og jeg tror, det var Anne Grethe, der sagde, “for nogle gange siden tog vi på tirsdagsholdet turen af cykelstierne rundt om Næstved - det synes jeg er en god tur på ca. 40 km. Hvad med at tage den i dag også?” 


Og det var jo en fin ide - så den fulgte vi. Ikke nye stier - nej - men der kan jo også være gevinster ved at betræde de gamle. En gevinst kan være, at cykelsnakken går nemmere. Krydsene - bommene - sidevejene - hullerne dem kender vi jo, og snakken kan bare “flyde”.

I dag kunne vi f.eks. lytte til Jan Olsen og høre ham fortælle om hans oplevelser som cykelpilot for de gamle på Solgaven. Jo - vi må godt kalde dem for gamle, for de er mellem 95 og 104 fortalte Jan. Og Jan fortalte også om taknemmeligheden, han mødes med i jobbet, og at ikke mindst den var og er en god og givende oplevelse. 

En pause blev det til ved “Lovbuen” på Fodsporet. Her takkede Annelise af og kørte mod Fensmark, men inden fik vi lov til at gøre et dyk mere i hendes medbragte chokoladepose. Og allerede inden vi forlod Hallen havde Anne Grethe fortalt, at “ i går bagte jeg altså lige nogle boller og nogle muffins, og dem har jeg altså taget med til kaffen her i Hallen”. - - Tak - tak sagde og siger vi. 

Nu var det dog sådan, at Hallen var låst (mener jeg) så pigerne fik - som de jo altid er gode til - hurtigt arrangeret, at fredagscafeen så flot blev lagt hen på Henriks og Toves terrasse. Og det bytte nød vi allesammen - sammen med bollerne og kagen. Og som en ekstra gevinst fik vi lov at nyde synet af de blå agapanthus, og deres - “ se - vi er allesammen sprunget ud på samme tid - lige her og nu - fordi vi vidste, I ville komme og se os”. 

Frode.😎

 

Fredag den 20. samt 27. juli og 3. og 10.august køres fra hallen klokken 10.00 på lette cykler og turene aftales på stedet.

Og så glæder vi os til 17. august hvor Frode og Inger står for kanoturen. Mere om den senere.

Fortsat god sommer

Peter.🤪

 

Fredagstur den 13. juli

Danmarks mindste værksted.

“Velkommen til Lov og velkommen til fredagens cykeltur, hvor vi i dag skal på besøg hos en saddelmager, som bor i Tappernøje, og som nok har et af Danmarks mindste værksteder. Han hedder Flemming, og vi har fået lov at kigge ind og høre om hans virke igennem et langt arbejdsliv”.

Sådan lød det fra Carsten i dag kl. 10 der på Hovedgaden 8 i Lov. Og det lød jo spændende. Og Carsten havde valgt, at vi skulle køre ad Fårupvej og Kongskildevej med lidt “moseafstikkere” frem til Snesere. Og hvor utroligt det end lyder, var vejene nye for mig og også for et par stykker andre. Tørre marker undervejs, som var lidt triste at se på - ja - men også marker med udsigt til en rimelig høst.

- - Og det med Danmarks mindste værksted. Ja - se selv billedet af Flemming stå derinde. Småt - men alt lige ved hånden. Nu skal det så også siges, at det er et “pensionistværksted”. For Flemming kunne jo fortælle, at han midt i tresserne fik svendebrev som autosaddelmager, og i mange år havde arbejdet på et nu nedlagt værksted i Tappernøje - meget med indtræk i og til biler og busser. Billederne på væggen viser nogle af disse flotte “svendestykker”. Kareten Prins Henrik fik i 60 års fødselsdagsgave bar også Flemmings “navnetræk”. Presenninger og markiser havde også været i årenes ordrebog. Og markiserne på huset var naturligvis “hjemmesyede”.

Og se så lige billederne af Flemming med hammeren. Uh - op til 70 søm inde i munden på én gang. I dag for vores skyld bare 26. Et ud af munden ad gangen fanget med hammeren og ned i træet. Tæl selv. Uh. En gang i sit arbejdsliv havde Flemming fået slugt et. Uh.

Flot at se og høre om - også flot at vi i Flemmings have blev budt på kirsebær både som plukkede og som selvpluk. Så Carsten du må hilse og sige tak for besøget.

Som gammel “kunde” kender du ham jo. (Se billedet af sædet på knallerten.)

Flot fredagstur. Carsten - tak for planlægning og visen vej og Kirsten tak for fornemt hjemmebag til værkstedscafeen.

“Velkommen til Lov, som har næsten alt” - blev vi budt ved starten. Og jeg Frode kan jo kun give Carsten ret. Lov har næsten alt. Også en meget flot transformatorstation fra 1920, og også en i kommunen sjælden “bjørnekloskov”.

Frode.😎

Næste fredag køres fra hallen på lette cykler og turen aftales på stedet.

 

Fredagstur den 6. juli

 

Fredagstur 29.08.2018

Elleve cyklister mødtes ved Fladså Hallen hvor cykelturen gik til det nye oplevelsestårn midt ude i skoven mellem Gisselfeld og Sparresholm. Tårnet er under opbygning, men det bliver et gigantisk og spændende bygningsværk når det bliver færdigt.

Vi kørte på tunge cykler af diverse grusstier gennem marker og skove. Maleren havde kombineret en spændene tur på ca. 38 km.

Kaffe fra automaten blev indtaget i hallen.

Tak til Maleren og Peter for den spændende tur

 

Kommende fredag inviterer Carsten til en mountainbike-tur, hvor vi starter i Lov, Hovedgaden 8. Vi kører mod Tappernøje, hvor vi skal besøge autosaddelmager Flemming Tailade, som vil fortælle om et gammelt og uddøende erhverv.

 

Ved hjemkomsten åbner Carsten værkstedscafeen. ’

Tove😎

Fredagstur den 29. juni

Kogte saltsild frisk fra fad og nøgne kvinder
Så var fredagsholdet atter afsted på nye eventyr. Rita og Per havde inviteret på en mountainbike-tur på Nordfalster, hvor Per stammer fra.

Vi startede turen i Stubbekøbing, som ligger på sydsiden af Grønsund. Her fortalte Per, at han er født i Horbelev. Hans far var fisker og kom hjem hver
formiddag med fangsten af mange forskellige fisk, som han ordnede og senere på dagen solgte ved havnen i Hesnæs. Per elskede kogte saltsild frisk fra fad, som også kunne gavne, selv om man ikke var sulten. Men mere om det senere.


Vi fulgte hyggelige stier langs vandet og kunne se over mod bl.a. Fanefjord Kirke og Hårbølle havn på Møn. Herfra sejlede forfatter Ludvig Holberg i 1712 på flugt fra pesten med en lille færge over til Falster og mødte forfatter Marie Grubbe ved Borrehuset. Der er rejst en mindesten på stedet. På vej mod syd fik vi Østersøen som følgesvend. Ved fiskelejet Hesnæs kunne vi glæde os over de
mange særprægede huse med de karakteristiske stråbeklædte facader.


I Corselitze skoven ved restaurant Pomle Nakke fik vi en fantastisk udsigt over Østersøens blå hav. Her blev Oehlenslager inspireret til ’Det er et yndigt land’ med ordene: ’Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen spejler sin top i bølgen blå.’ Og det gjorde den netop her.


Vores ’mellemmad’ fik vi spist ved Halskov Vænge ved det lille museum i selskab med tre høns, som ikke lod sig skræmme af de mange røde Lov-trøjer. Tænk, at der i denne lille skov findes 6 stendysser og 72 gravhøje.


På tilbagevejen var der stop ved Aastrup kirke, som vor egen maler Birthe Olsen har været med til at restaurere. Hun har så flot malet orgel, bænke, alter og prædikestol. Fredagsholdet kunne absolut godkende Birthes imponerende arbejde. Det er en meget flot kirke, og hvor især mændene blev
betaget af fine kalkmalerier, bl.a. med nøgne kvinder. ’Er det mon porno?’ spurgte Poul Erik.


Tilbage i Stubbekøbing åbnede Rita og Per fredagscafeen i parken med udsigt over vandet: lækre chokolade- og spinatboller, brownies med ginseng, kaffe og te. Sikke en flot dag vi fik!
Stor tak til dem begge.


Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2795825614


OBS: Og så var der lige det med kogte saltsild frisk fra fad. Det kan i følge Per bruges mod kraftige tømmermænd, og han kan bekræfte, at det virker fortrinligt. :-)
Kommende fredag køres der fra hallen på tunge cykler, hvor vi vil tage et kig på tårnbyggeriet i Vester Egede

Peter🤩

 

Fredagstur den 22. juni

 

På endnu en dejlig sommerdag havde Merethe (sådan forstod jeg på Peter) arrangeret en oplysende tur til et stort økologisk landbrug på Svinø kanten. Peter uddelegerede før turen opgaven med billeder og referat til mig. Så meget om Peter.

For sådan en landmandssøn som jeg var det en god oplevelse at høre farmor Grethe fortælle historien fra hendes og hendes nu afdøde mands køb af ejendommen i 1967, hvor de - på grund af den lave inddæmmede jord - valgte at sætte nogle få køer ind på bedriften - til i dag hvor 2 af hendes 3 sønner hjælpes ad med bedriften, som nu ejes af sønnen Søren. Der er for få år siden omlagt til økologisk produktion. Nogle vilde tal fra produktionen:

Der er nu ca. 650 Jersey malkekøer. Der dyrkes ca. 350 ha. jord primært med grovfoder som kløvergræs og nu også majs (hvis de sorte fugle ikke ødelægger for meget) når produktionen er i top henter Arla godt 20.000 l mælk dagligt. Det er resultatet af at hver kø har ædt ca. 50 kg foder og drukket op til 100 l vand dagligt. Det giver ca. 30 l mælk pr ko - og en masse metangas. 650 køer bliver malket 3 gange hver eneste dag - også jule

aftens dag. 8 ansatte fra hele verden. Det er bare vildt.

Det er nok ikke nogen ny viden for cyklister, at når en ko overhovedet producerer mælk til os, så er det i den tro, at mælken går til kalven. Der snyder vi den. Kalven ser hverken sin far (som er en inseminør med en 30 cm. lang plastikpind fyldt med sædceller) eller sin mor. En gang om året skal koen have en kalv for at opretholde produktionen. Grethe kunne fortælle, at alle køer sæsonkælver. Der burde være opløftet stemning i stalden i september måned, men hvad sjov er der ved en 30 cm lang plastikpind? Nogle køer forsøger med en såkaldt "fake" i forventning om et møde med en rigtig tyr. Det er dog farligt, for bliver den ikke med kalv, bliver den til bøf.

De 2 køer på billedet er i gang med at føde. Havde vi ventet 15 minutter havde den ene i hvert fald kævlet. Den skulle lige æde færdig. På Det andet billede er der lige født en kalv. Den er kun skin og ben, og er den så uheldig at være en tyrekalv, løber den med stor sikkerhed ind i en boltpistol. Om et år skal de alle fedes op. Jeg håber sådan at næste sæsonkælvning ske om mere end et år, for det er bagsiden af medaljen som Grethe på charmerende vis berettede om.

En anderledes cykeltur men en særdeles spændende oplevelse. Stor tak til Merethe - også for dejlige boller, kaffe og kage.

Næste fredag mødes vi på parkeringspladsen ved Stubbekøbing Hallen, Gamle Landevej 1, 4850 Stubbekøbing kl. 10.00 på tunge cykler.

Glæd jer til en skøn 35 km. tur langs Grønsund og Østersøens perler – ca. 3 timer.

Husk at medbring er krus til bagagerums cafeen ligesom en håndmad nok er en god ide at medbringe.

KH Rita og Per😎🤪

 

Fredagstur den 15. juni

Selvom det nok var en af sommerens varmeste dage, (Peters Garmin målte 30 grader) mødte 8 seniorer op.


Vi cyklede mod Myrup og Vejlø, og skovene heromkring var vokset godt til. Vi blev angrebet af både brændenælder, brombærhegn og myg, men vi kæmpede os igennem i god stil. Da vi nærmede os Rettestrup, fik Peter den gode idé, at vi kunne gøre stop i hans have, og her tog Merethe imod os med kolde øl og sodavand. Hel klart et af højdepunkterne på turen.


Ved Rønnebæk cyklede vi på den nyanlagte grussti og så det fint anlagte område med nyplantede træer og en herlig lille sø. Vi gjorde stop på områdets skydebane, og da vi cyklede videre, gav Nattergalen os en sang med på vejen.


Vi cyklede hjem over Næstelsø, og da vi var vel hjemme igen, uden punkteringer og andre ulykker, fandt vi en skyggefuld plet udenfor hallen, hvor vi drak kaffe og spiste boller.
En herlig fredagstur - Pia😎

Fredag, den 15. juni skal fredagsholdet på bondegårdsbesøg. Vi mødes ved hallen kl. 10 og kører på lette cykler til Salsbjerggård på Svinø. Gården er økologisk, og driften er inspireret af new zealandske metoder.

Her vil vi få en rundvisning af Grethe, som fortæller, at der er nyfødte kalve, når vi kommer.

Medbring eventuelt en mellemmad, men der er fredagscafé tilbage ved hallen ca. 13.30. Turen er på 39 km.

 

Merethe😀

 

Fredagstur den 8. juni

Ja vejret er det vist ikke nødvendigt at kommentere – høj sol og let vind – og puha sikken en temperatur.
Til trods for det - sidde i haven og slappe af med en kold drink vejr – var 7 seniorer mødt op til dagens tur. Herudover mødte tre ”tøserunde” seniorer op som nu skulle på indkøbsjagt efter strikkegarn!!!! ??? Hhmmm mon det er til en kølig sommertrøje?
Afsted det gik med Peter i spidsen og første stop var i Rettestrup, hvor vi så Peters sidste store værk et stenansigt i rabatten i vejkrydset. På det næste stop fik vi udpeget og forklaret om det område hvor baronen fra Gavnø vil plastre det hele til med solceller. Man var naturligvis ikke i området særlig begejstret for at komme til at bo midt i en solcellepark hvor den skønne natur ville blive tildækket. 
Herefter gik turen rundt om Næstved, med stop på broen over Susåen til gruppe fotografering. 
Ved hjemkomst var ”garntøserne” ankommet og med kaffe fra automaten og kanelstænger fra Dagli*Brugsen blev det atter en god dag i seniorudvalget.

Næste fredag køres fra hallen på tunge cykler.

Flemming😎

 

Fredagstur den 1. juni

“Vi håber på godt vejr og mange deltagere” - sådan skrev Poul Henning i sit oplæg til og i sin omtale af fredagens seniorcykeltur med start fra Gunderslev Kirke og med en invitation til en tur på ca. 35 km. rundt om Tystrup Bavelse Søerne. 


Og billederne tror jeg viser, at begge håb blev opfyldt. For det blev jo en sommerdag og en sommertur - som var både varm og “udsigtsrig”. Her tænker jeg selvfølgelig på billedet af Gunderslev Kirke - på billedet af de mange Lov-ryttere der rigger cyklerne til - billedet af Poul Henning der byder velkommen og forklarer om turen - og videre på billederne af de glade cykelhold der kører gennem Vinstrup og lidt senere lod sig forevige på det traditionelle gruppebillede med Søen som den flotteste baggrund. I gruppen hørtes lidt historier om, at der netop her på bakkerne engang blev optaget en film med Poul Rikard som frontfigur. - Vi er vist nogle år tilbage i tiden. 


På P. pladsen efter Kongskilde fortalte Jan Olsen os, at netop pladsen her brugte klubben som depotsted på løbet Kommunen Rundt. Løbet blev afholdt i forbindelse med klubbens jubilæum.


Og læg så lige mærke til billederne af Marriana og hendes elcykel. For det var rigtig rart - selvfølgelig at se hende og Freddy med i gruppen igen - men også rart at se cyklen. Vi snakker nogle gange om det der med elcykler - hvordan nu lige? Her fik vi set den med på turen og set Marrianna fint passe ind i gruppen. Det var rigtig godt.

Marriana kunne fortælle, at cyklen er en af de “bedre” (pris ca. 21.000) og en af dem med centermotor, hvilket er langt det bedste og mest kørevenligste. Cyklen har 4 energi-niveauer med en radius på 110 km. alt efter egen “energiilæggelse.” 
Desværre var Marrianna uheldig at opleve et lille “black out” - kan vi måske kalde det. Hun faldt med cyklen, og havde det lidt dårligt.

Det kunne vi se - “ du skulle lige sidde/ligge et øjeblik, og så blev du klar igen”. Det kunne vi også se. Det var godt. Vi regner med og håber på, snart at se både dig og elcyklen igen. 
Nyt var også at se Jan Gerner - ikke på camping - men på cykelhjulene igen - vi siger “hej”. 


Og så - storbladet lind - for netop den dannede perfekt rammen/tag over dagens bagagerumscafe. Hjemmebagte boller og rabarbermuffins. Vi ved det godt - vi bliver forkælede - men vi tillader os at nyde det. Tak Susanne og Poul Henning både for tur og bagværk. 


Og med skal lige at en gruppe ført an af formanden, havde valgt at cykle fra Mogenstrup og Næstved - og selvfølgelig hjem igen. Så fik de også ekstra mulighed for at nyde grøftekanterne med deres flor af vild kørvel og af den lidt mindre dominerende og den lidt mere ydmyge engnellikerod. 

Frode.😎

 

På fredag køres fra hallen på lette cykler og der aftales en tur på stedet.

 

 

Fredagstur den 25. maj

Maler John havde en tur i ærmet til Holmegårds Mose på 40 km.

Fladså Hallen- Næstelsø- Holme Olstrup- Mosen- Skuderløse- Toksværd -Brandelev- Bøgesø- Fladså Hallen.

Vi gjorde holdt ved udsigtspunktet i Mosen og flere hørte Nattergalen. En dejlig tur og Ritas lækre boller blev nydt med stort velbehag ved hjemkomsten.

Tak til Maler John for en god tur og tak til Rita for de gode boller.

Fredag den 25.05.2018 står Susanne og Poul Henning for en tur til Tystrup Bavelse.

Tove😎

Susanne og jeg har fredagens tur klar og vi kører på Lette cykler.

Vi mødes ved Gunderslevholm kirke. (Ikke Skelby kirke som kun ligger 500 m. derfra) Turen er ca. 36 km. lang.

Vi starter på flad vej gennem skov. Derefter temmelig kuperet rundt om søerne. Slutter igen på flad vej. Vi undgår ikke ca 4 km. på Sorø landevej, men den er bred, og der er fine cykelafmærkninger. Der er fine toiletter efter 20 km.

Naturligvis er der kaffe, the og kage efter turen.

Vi håber på godt vejr og mange deltagere. Lotte har fremsat ønske om at køre gennem en duftende syren allé. Det ønske opfylder vi naturligvis

Hilsen Ph.🤪

Fredagstur den 18. maj

Madsens fødselsdagstur

Det var ved at regne af, da 10 seniorer gjorde klar til denne fredagstur. Henrik og Tove havde inviteret til det, der nu ser ud til at være en tradition: Madsens fødselsdagstur. Der var blevet stillet kaffe og Henriks berømte lagkager i udsigt, men først skulle vi gøre os fortjent til det.

Turen gik ligesom de forgående år gennem skoven ved Villa Gallina og videre til Sparresholm. Bøgeskoven viste sig lysegrøn, og rapsmarkerne var klædt i det flotteste gult. Der var gode bakker undervejs, som holdet klarede i et snuptag. Punkteringer blev vi forskånet for. Gruppebilledet blev ligesom sidste år taget ved Denderup Sø, som en flink Bornholmer hjalp os med.

Da vi kom i mål, ventede os en velsmagende belønning for vores cykelmæssige anstrengelser: kaffe, te og småkager på terrassen og ikke mindst Henriks berømte jordbærlagkager. Flaget var hejst, og rygtet om fødselsdagslagkagerne havde åbenbart spredt sig i Mogenstrup og omegn, for pludselig fik vi besøg af Jan, Annette og Poul Erik. Henrik har først rigtig fødselsdag på søndag. Men så kom Flemming, som har fødselsdag i dag, forbi med en flaske cognac under armen. Nu blev der skålet og sunget for dem begge. Sikke en fest vi fik!

Stor tak til Henrik, Tove og Flemming. :-)

Kommende fredag køres der på lette cykler fra hallen klokken 10.00, og turen aftales på stedet.

Peter😎

 

Fredagstur den 11. Maj

Fredag den 04.05.2018
Her kan vi se, hvad der sker, når vi ikke følger gruppen- Vi er totalt alene.
Henrik og jeg stod håbefulde med vores nypudsede racere i Fladså Hallen kl 10.00, men ingen andre mødte op.
Vi blev enige om at cykle over Villa Gallina og Sparresholm. Skoven var pragtfuld lysegrøn og nogen stedet blomstrede Anemonerne stadig -Sikke farver.
Kaffen blev indtaget i drivhuset på Åvænget.
En dejlig tur.

Næste fredag den 11.05 mødes vi på lette cykler på Åvænget 59 Mogenstrup til den traditionelle fødselsdagstur. Henrik og Tove står for turen og så er der kaffe og Henriks berømte lagkager bagefter.

Tove

Kristi himmelfart

Til TØSERNE i cykelklubben

Torsdag Kr. Himmelfartsdag 10.5.18, er vi nogle stykker som cykler på raceren langs vandet (Mogenstrup, Ørslev, Nyråd, Viemose, Sandvig, Jungshoved, Præstø og Mogenstrup) en tur på ca. 100 km. Der er afgang fra Åvænget 59 Mogenstrup kl. 10.00. Hastighed 20-23 km i timen. Der vil være frokostpause ved Langeø, hvor vi spiser den medbragte mad og kaffepause i Præstø til Fransk Forår. Forvent at bruge hele dagen

Vi er nogle stykker, som hvert år har cyklet denne smukke og afvekslende tur, måske er der andre, som har lyst til at deltage?

 Jer som kan møder bare op

 Tove

Fredag den 4. maj

Ja - vi kan vist godt kalde det et sommerpostkort, vi seniorcyklister hermed sender til jer andre i klubben, for også i dag kom temperaturen op på de 25 grader. Lækkert og varmt og perfekt til en MTB tur rundt om Farum Sø og Furesø. Og stierne Anni og Per havde valgt, vi skulle køre på, var også perfekte, så vi kan kun fortælle, at det var en fin fredagsoplevelse vi fik.


Billederne fortæller lidt om de lokaliteter vi passerede. Bl.a. Fiskebækbroen som nogen vil huske, var den bro der i 1972 styrtede sammen kort tid efter den var bygget færdig. “Vi håber, den holder i dag”, sagde Anni, inden vi trak cyklerne under. Og jo - det gjorde den. Et par andre billeder er fra Mølleådalen. Og læg så lige mærke til den lille fine bro mellem de to træstammer. Den ses ved Farum Sø. Og se også dør og vindue forneden. Godt vi fik stedet udpeget af Anni, for ellers var vi måske bare kørt forbi.


I Farum passerede vi igen motorvejen - denne gang måtte vi over den. Og Furesøens store størrelse fornemmes på billedet med Inger og Merete i forgrunden. Og så havde Anni og Per selvfølgelig valgt, at vi et stykke af vejen skulle følge Forårsvejen. 

Et stykke sti langs Furesøen er “bræddebelagt”og kan gås og cykles på - spises frokost på og tages gruppebillede på. Altsammen i forårssolen.

Og ved Mølleåen - ja der er der jo bare smukt - med et vand der bare var blankt og blåt og stille.

Ca. 35 km. Og ca. 3 timer. Og derefter tilbage til lækker bagagerumscafe med Annis hjemmebagte boller og fine mazarinkager - bagt i smør. Ja - sørme flot - så tak til Anni og Per for tur og cafe. Og så tager vi, der cyklede med, da bare billederne med hjem - også det af anemonerne og det af den nyudsprungne bøgegren.

Frode.😎

Næste fredag køres på lette cykler fra hallen, hvor der planægges en tur - husk penge til kaffeautomaten.

 

 

Fredag den 27. april.

Poul Eriks tur

Fredagens tur blev indledt med Poul Eriks manende ord om, at vi skal huske at holde et tempo, så alle kan følge med og gruppen holdes samlet. Og det levede holdet sandelig fint op til!

Det blev en pragtfuld tur på brede dæk. Poul Erik havde lagt turen så snedigt, at vi mange gange undgik den meget kraftige blæst ved kørsel i skov og krat, og hvor vi samtidig kunne nyde synet af anemonerne, som nu er vågnet af deres vintersøvn.

Militærområdet viste sig at være lukket på grund af øvelse, og derfor blev der eksperimenteret med en alternativ rute. Nogle mente, at vi sikkert måtte vende om, da vi kom ud til Rønnebækholms grønne enge hen mod omfartsvejen. Men her tog Poul Eriks assistent John Maler over og førte os sikkert under vejen gennem et mindre og næsten skjult betonrør, hvor enkelte måtte trække både hovedet og især maven ind, for at komme helskindet ud i den anden ende. Over på den anden side ventede os større terrænmæssige udfordringer med smat, rødder og et vandløb. Efter Kalbyrisskoven og andre listige stier blev der gode muligheder for at gøre brug af vores cykeltalenter i strid modvind. Fællesbilledet blev taget i Grusgraven i Mogenstrup, hvor flere måtte slås med sandkorn i øjnene på grund af blæsten.

Se turen her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2621174654

Efter 2 timers fine fredagsoplevelser ventede Palle og lille Elias i hallen med farmor Ingers lækre kage, kaffe og te. Stor tak til dem og til turlederen og hans assistent. :-)

NB. Som tidligere annonceret drager seniorerne på kanotur fredag, den 17. august. I den forbindelse vil Inger sikre passende antal kanoer til 50 kr. pr. kano og beder om tilmeldinger i god tid.

Fredag den 20.april går turen rundt om Farum sø og Furesøen.

Vi mødes ved Furesø Marina Frederiksborgvej 101, Værløse kl 10.00. Det tager mellem 1.1/4 time og 1.1/2 time at køre til marinaen.

Turen køres på tunge cykler.

Vi kører af skovstier og -veje. Turen er på ca. 35km.

Medbring en lille madpakke til baglommen, som vi indtager undervejs.

Vi sørger for bagagerumscafe efter turen.

I kan kontakte os, hvis der opstår tvivl om turen eller bliver forsinkede:26295320

På gensyn Per og Anni

Fredagstur den 20. april

Fredag 06.04.18
Ni friske seniorer mødtes ved Fladså Hallen på racercykler. 
Vinden var frisk og solen skinnede. Palle og Jan havde en tur i ærmet. Vi kørte mod Myrup, Rettestrup, Svenstrup, Vester Egesborg, Ring, Gl. Lundby, Hammer Thorup, Lov og Fladså Hallen. Det blev vel til ca 35 - 40 km. 
Ingen punkteringer og varmen kunne vi sagtens holde.

Pia havde taget boller med og med kaffe/Kakao fra automaten var det næsten som at blive inviteret til fødselsdag.

Tak for en god tur og et lækkert traktement.

 

 

 

Næste fredag mødes vi ved Fladså Hallen kl 10 på tunge cykler hvor Poul Erik har føretrøjen på.. 

Husk penge eller mobil pay til kaffen.

Fredagstur den 23.03.2018

10 friske cykelister mødtes ved Fladså Hallen. Inger havde et ønske om at cykle til Svinø, ned til gennemløbet over mod Dybsø. Det gjorde vi så. 
Det blev ren asfalt, da vi mente at grus og skovveje var fyldt med pladder. 
Vi cyklede 36 km og næsten ingen vind. 
Jens var den store bagemester og købte 3 kanelstænger i Dagligbrugsen- det var ikke så ringe endda. Kaffen blev trukket i automaten. 
Endnu en rigtig hyggelig fredagstur.

Næste gang er det Langfredag 30.03.2018. Vi mødes ved Fladså Hallen kl 10.00 på tunge cykler. Selvom det er helligdag, kunne det måske være en god ide med lidt motion imellem påskefrokosterne

Tove😀

Nu er sommersæsonen indtrådt, så fremover køres på lette cykler, hvis andet ikke er meddelt. Så vi mødes i Hallen på fredag klokken 10.00 og planlægger herefter en tur med efterfølgende automatkaffe.

Fredagstur den 6. april

Bidende kulde ingen hindring

Så blev det atter fredag formiddag. DMI havde varslet vindstød på 17 sekundmeter og en chill-faktor med mange minusgrader. Der var ikke ligefrem forår i luften, men fredagsholdet skulle selvfølgelig lufte cyklerne med de tunge dæk. Og selv om vi nogle steder nærmest blev blæst af vejen, havde vi en dejlig tur.

Turens forløb viser også, at vi er omgivet af en spændende natur. Vi har mange skovstrækninger, som byder på læ og frisk duft af nåletræer. Lige nu pibler det frem i skovbunden med planter, der strækker sig mod lyset efter en lang vintersøvn.

Da fotografen ved Fårebakkerne ville tage et billede af holdet, blev han i stedet for opfordret til at forsøge sig med en ’Wrist-Knudsen’. Se selv om det er lykkes.

Dagens tur:  https://connect.garmin.com/modern/activity/2559156885

Efter 2 timers frisk luft og aktivering af benmusklerne hyggede vi os i hallen med fredagskaffe fra automaten suppleret med Merethes cookies – vist lige i Poul Eriks smag -  og hvor holdet fik besøg  af Per, Rumle og Rumles mor. :-)

De kommende to fredage køres fra hallen, med mindre nogen skulle føle sig fristet til at stå for en tur.

Peter😲

Fredagstur den 24.marts

Egentlig burde vi være mødtes ved kasernen - der hvor dagens gruppebillede er taget, for det er jo der, den rigtige Næstved Rundt har start og mål. Men i dag mødtes vi altså her på Birgittevej. I 1 grads varme - tø-og tørrevejr. Så det var sådan set bare at ta’ turen højre rundt på “luxusudgaven”. Ud langs Slagelsevejen - langs omfangsvejen og over Susåen ved Ganges Bro - følge stierne ud forbi kasernen - ta’ Laugstien til Rønnebæk og derfra Hovedmosestien og så forbi de poetiske sten - over Svingbroen og derefter cykelstien langs den vestlige ringvej og så hjem langs Slagelsevejen igen. 30 km. Fin tur i fint vejr. 


Et holdt gjorde vi ved de Poetiske Sten, og jeg tror næsten Inger fik lovet, at hun engang gerne vil fortælle os lidt mere om de sten. Det er noget med et skoleprojekt, hvor det er børnene, der har navngivet stenene. Lige nu er stenene, på grund af noget opgravning, der har været derude lidt i uorden, men det rettes jo. Det kunne være sjovt at finde/se dem alle og læse deres “navne”. 


Hjemme på Birgittevej igen havde jeg fra morgenstunden langt et par knuder på ovnen, og selv om det ikke var koldt, var der flere ( især af pigerne), der nød strålevarmen. Så huset her siger tak for gæstebesøget. 
Frode.

I morgen starter vi fra Hallen og planlægger en tur herfra samt tager en kop kaffe fra automaten ved hjemkomst.

 

Flemming🙂

 

Fredagstur den 16 marts.

I fredags måtte vi aflyse cykelturen, fordi der var for meget sne på stierne.

Men det kan jo ikke fortsætte på den måde - så nu på fredag d. 9 marts foreslår jeg en Næstved Rundt “luxus”. D.v.s. en udgave af turen som kun kører på asfalt og cykelstier. Den er på lige godt 30 km. Stadig højre om. Og stadig med højt til himlen og masser af frisk luft. 


Og efter turen tænker jeg, det kan blive til en kop kaffe eller the i en kælder - eller stue cafe’. 


Så vel mødt her på Birgittevej - vi kører kl. 10.


Frode.😀

 

Fredagstur den 9. marts

Det ville ellers havde været en fin udfordring - men efter moden overvejelse har Peter og jeg besluttet, at vi udsætter turen Rundt om Næstved.

Stierne er lige nu meget glatte og svære at køre på, og efter vejrudsigten kommer der mere sne i nat og også fredag. Så desværre - ingen Næstved Rundt på fredag. Ærgerligt. 

Som andre gange bliver det sådan, at de der har lyst til at gå en tur mødes ved Hallen kl. 10. Og efter turen kan man nyde en kop kaffe fra automaten. 

Frode.

Fredagstur den 2. marts ændret

Og de bliver ved

Når du læser denne her opdatering, tænker du måske, om seniorerne kan  blive ved med at finde på nye ture. Det kan de. :-)

Dagens fredagshold var ikke længe om rådslagningen, da vi mødtes ved hallen her til morgen. Poul Erik kunne uden større besvær ryste endnu en tur ud af ærmet. Og vejret var med os. Lidt koldt i starten, men så nød vi, at solen fulgte os under resten af turen. Over Lov, Sønderskov, grusgraven i Myrup og forbi Grevensvænge. Ved stoppet på jernbanebroen tænkte vi, hvor mange gange mere vi mon får mulighed for at nyde udsigten her oppe fra, fordi denne bro snart skal vige for moderne tider med el-drevne lokomotiver.

Fårebakkerne så fristende ud, især for dem, der ville tage nogle ekstra højdemeter. Grusgravene i Mogenstrup præsenterede sig flot i det frostklare lys. Og om ikke alt for mange år er her måske etableret et helt nyt og spændende landskab med huse, små søer og kreative udfoldelsesmuligheder.

Se turen her:

https://connect.garmin.com/modern/activity/2516647363

Tilbage ved hallen var det tid til at hænge ud i fredagscafeen, som i dag blev bestyret af Lotte og Poul Erik. Kaffe, te og ikke mindst Lottes lækre kager var med til at sætte et flot punktum for endnu et hyggeligt fredagsarrangement. Stor tak til dem begge.

Næste fredag har Frode budt ind med en tur på tunge cykler. Vi mødes klokken 10.00 på Birgittesvej. Turen bliver en variation af sidste søndags mtb-tur ’Rundt om Næstved’. Dog bliver turen afkortet og tillempet, så alle vil kunne deltage. Søndagens tur sluttede med en øl eller 2, og denne tradition vil Frode ikke lave om på.

Peter😎

 

Fredagstur den 2. marts

Fredagsturen denne d. 16. feb. startede for mit vedkommende lidt forsigtigt. For hvor mange mon der efter nattens snefald og efter en lidt blandet vejrudsigt ville dukke op der ved Hallen i Mogenstrup kl. 10?

Men igen måtte jeg jo sande, at Lov Seniorerne ikke lader dig skræmme af lidt sne og lidt glatte skovveje. Så efter lidt snak om dagens tur, fulgte vi alle efter John og Poul Erik. For de havde en plan. Og var vi alle forsvundet, og skulle det efterforskes, hvor vi var kørt hen, ville de første spor være meget nemme at følge hen over Golfbanen. 14 fine spor i den jomfruelige sne.

Og hvor kørte vi så ellers hen?

Ja - i al fald hen ad Tågeskovvej, for her manglede Anni luft i sit baghjul, og som sædvanligt var det Palle, der var hurtig med en pumpe. Den lille trafikprop det skabte, generede ikke posten i hans gule bil, men derimod en utålmodig mand i hans hvide Mercedes. Han var lidt negativ. Vi må håbe, han kom over det.

Størlinge Skoven kom vi i al fald igennem. Og her fik vi set, hvad en stor flisbunke kunne bruges til. - To drenge - sne på bunken - og så ellers på rumpen ned. “Og i kan da prøve at køre op”. Lød det fra dem. Men ingen havde lige lyst til at prøve.

Skovvejene var faktisk fine at køre på, og nogle af dem var nye for mig.

Mange veje - mange skovveje og så skal det med, at vi var i Krømlinge. Ikke et af de største bysamfund her i Sydsjælland. Her var der lagener til tørre i vinden. Og ser man opmærksomt efter på billedet, vil man se den hvide hane, der holder vagt. At ingen skal komme ind og blande sig - for sengetøjet skulle være tørt til dens menneskers “weekendsengehygge”. Det var det, der var dens opgave - at holde vagt. Lidt længere henne af vejen gik hans bror med en flok damer og passede på, så trafikken gled på rolig vis gennem deres by.

Dagens kulturelle indslag fik vi ved Bøgesø Ødekirke. Kun få af os havde været der før. Et lille skilt på vejen, der i Bøgesø, viser derind, og der er en planche derinde, der fortæller om stedet.

Og så det sidste (og ikke mindst vigtige) af dagens højdepunkter. Billedet taler næsten for dig selv. Flemming- festligt påklædt- med lækre fastelavnsboller og kanelstænger fra klubbens nye bake off på Kilden 11.

- Sandelig - ikke så ringe.

Så - vi der bare “hængte på” - tak til John og Poul Erik fordi i kørte forrest og til Lis Og Flemming tak for - serveringen.

Frode.😀

Næste fredag køres fra hallen og vi planlægger herfra – Lotte bager en bradepandekage – uuuummm.

 

Fredagstur den 23. februar

Soltur
” Believe it or not” Høj sol – frostklart og ingen vind – ja man skulle næsten tro at det var en annonce for et skisportssted. Og med vores vinter guider John, Henrik og Tove blev det en forrygende fredagstur.

17 friske seniormotionister havde sat hinanden stævne ved roklubben i Præstø. Desværre var et par af de faste – Annegrethe, Rita og Pia meldt syge – trist netop denne dag.
Pia øøøhhh - var hun nu rigtig syg? Var der ikke noget med at hun ikke ville vise sin beskidte cykel frem da hun ikke havde fået den rengjort fra sidste tur?? Men god bedring til dem alle.
Medens vi samledes dukkede pludselig et antal Vinterbadere op som skulle ud og slå hul isen – men der var ingen på holdet der lod sig lokke med.

Efter at Tove havde orienteret om turen gik det så bare derud af og sandelig om vi ikke skulle på en større trappetur bag Hotel Frederiksminde – men belønningen var en tur gennem det idylliske gamle Præstø.

Så rundt Nysø Gods og mod Bredeshave – Broskovvej –her gik det galt for Henrik da kæden ikke ville som han – men efter at have sunde sig og fået kædet på tænderne igen. Stop ved Oldtidsvejen – den skulle lige udforske – spændende at der stadig er efterladenskaber af en vej anlagt 300-440 e.kr. over Hulebækken. Herefter gik turen videre af Engelholmvej. Men fremfor at vælge vejen til Hovedvejen kørte vi ligeud og endte på Næstvedvej. En dræberbakke – puuhha men toppen blev nået og så gik det atter ind i terrænet mod Evensølundsvej til Idrætsskolen Bosien og DGI.

Her kunne Tove så berette denne gamle intuitions historie fra Sanatorium til idrætsskole, suppleret med bemærkninger fra Jens og Jan -meget spændende.

Ja det er utroligt hvad man kan få for en krone – ja det var prisen for hele baduljen da japanerne rykkede ud på grund af manglende elever. Der var heller ikke mange japanske elever at se men hundredvis af muldvarpeskud - godt man ikke er gartner her.

Videre gik det så i skoven langs Evensø. Fantastisk flot natur og Tove mfl. der havde været på MTB kursus kendte elle udfordringerne i skoven og gav gode køreråd om teknik – man skal dreje med navlen rådede hun.

Efter den flotte tur i skoven vendte vi så tilbage til havnen hvor Johns Marianne havde bagt muffin, Tove Æblekage og hertil kaffe og te – det var bare skønt.

Tak til alle 4 for en dejlig tur og et flot traktement.


Næste uge er det vinterferie og man mødes ved hallen klokken 1000 på tungecykler og planlægger herfra en tur.

Halcafeen bestyres af Lis og Flemming ved hjemkomst.

Se turen her:
https://connect.garmin.com/modern/activity/2487370665

Flemming😎

Fredagstur den 02.02.2018

Vejret tegnede sig ikke for godt, da 12 seniorer kørte ud fra Fladså Hallen i småregn og tunge skyer. Men som flere ytrede sig, ville de ikke gå glip af Pia's lækre Københavnerbagværk

Ruten blev lagt, og vi undgik de værste pladderveje og kørte det meste af turen på landevejen. 

Vi kørte over Myrup forbi Svenstrup Efterskole og stoppede op ved Basnæs Mølle. Peter kunne fortælle, at der var samlet penge ind til istandsættelse af møllen, som skulle foregå på frivillig basis. 

Vi kørte videre ud mod omfartsvejen til Grevens Vænge og hjem til Fladså Hallen 

Turen bød på tørvejr og en punktering på midt forhjul. Som altid var der stor opbakning til skiftning af slangen - 6 mand høj-

Tak for hjælpen

Regnen startede igen, da vi landede ved Fladså Hallen- perfekt timet

Her kunne vi nyde Pias lækre boller med syltetøj og chokolade kiks samt Kaffe/te/cacao fra automaten. 

Endnu en rigtig god tur med lækkert hjemmebag. Tak for det 

Fredag den 09.02.2018 mødes vi ved roklubben ved Præstø Havn kl. 10.00. 

MalerJohn, Henrik og Tove står for turen -og bagagerum's cafe

Bliver det ikke cykelvejr, går vi en tur i området.

Tove😀

Fredagstur 9. februar ny

Frodes tur

Fredag morgen lå en tæt tåge over Næstved by. Alligevel lykkes det 19 seniorer at famle sig frem til Frode på Birgittevej, for ingen ville gå glip af hans annoncerede ’Trælløse-tur’.

Og Frode holdt, hvad han havde lovet, en spændende tur med små overraskelser. Da vi kom til Trælløse overlod han ordet til Inger, som fortalte om stednavnes betydning for landsbyer som netop Træl-løse, Købe-rup mm.

Så havde Frode timet det sådan, at vi kom forbi Rasmus Nielsens hus i Nederland. Rasmus stod for en uge siden for en interessant byvandring for fredagsholdet, hvor han på levende vis fortalte om Næstveds historie. Og minsandten om Rasmus ikke stod ude på vejen og ventede på os. Det var et hyggeligt gensyn!

Så gjaldt det andre fortidsminder, stenkisten ved Krogereden og stendyssen ved Fjællebrohus. Her var det nær gået galt. Per skulle absolut kravle nede i stendyssen. Vi andre var bekymret for, om det ville lykkes for Per at stige op af denne historiske grav igen. Heldigvis fandt han den rette udgang til sidst, og turen kunne fortsætte til ilæggerstedet ved Susåen, hvor det blev tid til det obligatoriske gruppebillede.

Efter 2½times cykeltur var vejret klaret så meget op, at vi uden større besvær kunne finde tilbage til Birgittevej. Frode åbnede sine stuer for fredagscafeen, hvor vi nød hjemmebagte boller og ikke mindst Frodes lækre æblekage. Mums. :-)

Stor tak til Frode for hans flotte fredagsarrangement.

Kommende fredag starter vi ved hallen på tunge cykler og hvor vi aftaler dagens tur.


Pia lover at bage til efterfølgende fredagscafe og opfordrer til, at vi støtter hallen og køber kaffen i automaten.

Peter🙂

Fredagstur den 9. februar


Det er ikke altid cykling, det drejer sig om, når fredagsgruppen samles. Og godt for det. For om man er født i Næstved - eller man bare har boet i byen eller i omegnen i få eller måske mange år, ja så var der godt nok meget historieviden at hente på dagens vandretur med Næstveds lokalhistoriker Rasmus Nielsen. Den mand ved vist alt om Næstved, og han er god til at give sin viden videre. På en to timers vandretur førte han os som start gennem Rådmandshaven, som har sit navn efter, at det var her byens rådmænd i sin tid fik en lille lod jord for deres arbejde for byen. Nu med kunstværket De tre Fontæner. Og ingen af os blev i tvivl om, at Rasmus Nielsen ikke bryder sig om springvandet. "Det tar' jo lyden fra Susåen lige ved siden af". - Nej - det kunne han ikke lide. 


Slusehuset gik vi forbi - huset hvor slusemesteren, der passede kammerslusen tæt ved , boede. Dengang der var pramsejlads med brænde og andet gods på åen og træksti langs med til hestene. 


Maglemølle Papirfabrik fik vi fortalt om - anlagt ved åen fordi papirfremstilling kræver meget ferskvand. Fabrikken lukket i 71 og Ny Maglemølle fabrikken ved havnen lukket i 91. De to virksomheder havde i deres storhedstid helt op til 2000 ansatte. Også badeanstalt var der ved åen - lukket ned midt i halvtredserne. Videre gennem Lille Næstved fik vi fortalt om Fønix Teatret, der lå der, hvor nu Fønix Grillen ligger. Og en speciel historie rummer den særlige villa på Skellet, som blev vundet i en form for lotteri ved Næstveds 800 års jubilæum i 1935. Tegnet af arkitekt Hansen Reistrup. Og jeg kan lige tilføje, at der var liv i huset, for en stille røg steg op af skorstenen.


Turen bragte os også op til Næstveds centrum. Og bemærk lige billedet af trappestenen. Den var - sagde Rasmus Nielsen - til brug for børn og andre små mennesker så de kunne nå op til postkassen ovenover. Og lidt "Lov historie" blev det også til, for ved det gl. rådhus - nu menighedshus for Sct. Peters Kirke - kunne Poul Erik fortælle, at " her boede min morfar engang der i trediverne - med kone og 11 børn i en lille lejlighed". 


Ja - og vi må føje til, historien og historier er altid spændende, og vi siger tak til Rasmus Nielsens for alle hans og tak til Merethe og Peter for deres lækre bagagerumscafe. Sandelig. 

Frode.

Som jeg nævnte det i fredags, vil jeg gerne byde ind med en tur næste fredag - nu her d. 26/1. Jeg kalder den - Trælløseturen. (Bemærk de to l'er). 


Vi mødes her på Birgittevej 13, og kører gennem Herlufsholmskoven til Ganges Bro - til Køberup - til Nederland - til Trælløse og videre til Skelby, hvor vi gør holdt ved ilæggerstedet ved Susåen. Vi gør også holdt ved stendyssen ved Fjællebrohus og ved stenkisten ved Krogrenden. 


Via Ladby kører vi hjem til Birgittevej igen. Her tænker jeg, det kan blive til en "bollerfrafryserencafe". 
Så vel mødt - på tunge cykler. Vi kører kl. 10, og turen er på ca. 32 km. og med 85% asfalt. 


Frode.😀

 

Fredagstur den 3. februar

Der var lagt op til en rigtig hyggelig fredagstur med Poul Erik i front uden de store udfordringer. Men det skulle vise sig ikke helt at holde stik.

20 seniormotionister var mødt op på Skovstjernevej hvor vejret tegnede tåleligt. Herefter gik turen sydpå gennem den gamle Gardehusarkaserne – ååja minderne væltede frem - her var stadig heste – dog ikke militære, men det blev ikke bedre, da vi via Kalbyrisskoven kom ud i det gamle militære øvelsesområde, atter mange gamle minder trængte sig på hos os gamle husarer.

Men så gik det ellers bare derudaf via Rønnebæk, Brandelev og ad Krømlingevej – men men så gik det galt i vej-t-et Krømlingevej, Atterbakkevej.

”Lokomotivet fik koblet tenderen af”. Men heldigvis efter lidt kommunikation via mobilen blev der atter kontakt på Sparresholm og de tre ”glemte” blev hægtet på igen.  Ja man skal huske at holde forbindelse bagud så alle kommer med.

Således atter lykkelig genforenet gik turen videre mod Sørup, Toksværd, Holme Olstrup gennem Kalbyrisskoven og retur til Skovstjernevej hvor Lotte ventede med kaffe og te samt hjemmebagte boller med pålæg – herligt.

Stor tak til Poul Erik og Lotte for en dejlig fredag.

Se turen her:https://connect.garmin.com/modern/activity/2429820468

Se den alternative tur her: https://connect.garmin.com/modern/activity/2434621468

 Flemming🤪

 

Næste fradag skal cyklerne hvile og vi skal på gåben se nedenstående.

 

Fredagstur den 26. januar

BYENS FORTÆLLINGER,

byvandring, fredag, den 19. januar

Kommende fredag er der tale om et særligt arrangement, hvor alle kan deltage, og hvor cyklerne kan få sig en velfortjent hviledag. Sammen med lokalhistoriker Rasmus Nielsen skal vi på en 2-timers gåtur rundt i byen og høre hans spændende fortællinger om Næstveds historie.

Vi mødes klokken 10.00 på parkeringspladsen bag Grillen ved Føniks-krydset mod Rådmandshaven. Det koster 50 kr. pr. deltager, og vi vil bede om at alle har en 50er klar.

Undertegnende står for den efterfølgende bagagerumscafé.

Merethe og Peter

 

 

Fredagstur den 19. januar.

Ingen vind og lidt småregn var dagens vejr, da 22 cyklister drog afsted fra P-pladsen ved Boserup.

Vi startede med at køre gennem Hesede Skov, gruppebillede blev taget ved traktørstedet Villa Gallina. Kørte videre til Dengerup Vænge. Trods det lidt våde føre og pladder, blev der gået til makronerne - ingen utilfredse cyklister her🚴🚴‍♀️😉

Inger var turguide, Anni havde sørget for lækre boller og kage og Flemming havde en Shot med, så vi alle kunne ønske hinanden Godt Nytår🥂

Tove😀

Så bliver det snart fredag den 12. januar og endnu en cykeltur står for døren.

Poul Erik har tryllet en tur til os, så vi starter på fredag fra Skovstjernevej 72 kl. 10.00.

Ved hjemkomsten er der bagagerumskaffe under den overdækkede terrasse hos Poul Erik + Lotte

 

 

BYENS FORTÆLLINGER

Så blev det sidste fredagscykeltur for seniorerne inden 2018.

9 lidt frysende cyklister var mødt op, men heldigvis skinnende solen, og som Frode lovede, fik vi hurtigt varmen, da vi fik gang i pedalerne.

Vores tur gik over Golfbanen, Bultevej, ind over Fårebakkerne og omkring Myrup. Der var både gode højdemeter og smattet føre.

På vores vej mødte vi en sej cyklist, der var ude og træne. Han var sprunget på sin almindelige cykel hvor mudder, grene og blade klumpede sig sammen mellem dæk og cykelskærme. Han fik lige et par gode råd med på vejen af de garvede seniorer, og som han sagde, håbede han at komme levende hjem.

Ved Mogenstrup grusgrav fandt Peter en venlig dame, der var villig til at tage gruppebilledet, og så gik turen hjem til hallen, hvor vi lunede os med kaffe, kakao og chokolade.

Peter og Merethe havde taget "En enkelt " flaske med, så vi kunne også skåle og ønske hinanden godt nytår.

En rigtig god tur.

Året 2018 første tur starter fra parkeringspladsen ved skovbørnehaven i Boserup Skoven klokken 10.00 på tunge cykler, hvor Anni og Inger lægger ud som de første turledere.

Rigtigt godt cykel nytår til jer alle

Flemming

 

 

Fredagstur den 12. januar

Så blev det sidste fredagscykeltur for seniorerne inden 2018.

9 lidt frysende cyklister var mødt op, men heldigvis skinnende solen, og som Frode lovede, fik vi hurtigt varmen, da vi fik gang i pedalerne.

Vores tur gik over Golfbanen, Bultevej, ind over Fårebakkerne og omkring Myrup. Der var både gode højdemeter og smattet føre.

På vores vej mødte vi en sej cyklist, der var ude og træne. Han var sprunget på sin almindelige cykel hvor mudder, grene og blade klumpede sig sammen mellem dæk og cykelskærme. Han fik lige et par gode råd med på vejen af de garvede seniorer, og som han sagde, håbede han at komme levende hjem.

Ved Mogenstrup grusgrav fandt Peter en venlig dame, der var villig til at tage gruppebilledet, og så gik turen hjem til hallen, hvor vi lunede os med kaffe, kakao og chokolade.

Peter og Merethe havde taget "En enkelt " flaske med, så vi kunne også skåle og ønske hinanden godt nytår.

En rigtig god tur.

Året 2018 første tur starter fra parkeringspladsen ved skovbørnehaven i Boserup Skoven klokken 10.00 på tunge cykler, hvor Anni og Inger lægger ud som de første turledere.

Rigtigt godt cykel nytår til jer alle

Flemming

 

 

Fredagstur den 5. januar

Så blev det sidste fredagscykeltur for seniorerne inden 2018.

9 lidt frysende cyklister var mødt op, men heldigvis skinnende solen, og som Frode lovede, fik vi hurtigt varmen, da vi fik gang i pedalerne.

Vores tur gik over Golfbanen, Bultevej, ind over Fårebakkerne og omkring Myrup. Der var både gode højdemeter og smattet føre.

På vores vej mødte vi en sej cyklist, der var ude og træne. Han var sprunget på sin almindelige cykel hvor mudder, grene og blade klumpede sig sammen mellem dæk og cykelskærme. Han fik lige et par gode råd med på vejen af de garvede seniorer, og som han sagde, håbede han at komme levende hjem.

Ved Mogenstrup grusgrav fandt Peter en venlig dame, der var villig til at tage gruppebilledet, og så gik turen hjem til hallen, hvor vi lunede os med kaffe, kakao og chokolade.

Peter og Merethe havde taget "En enkelt " flaske med, så vi kunne også skåle og ønske hinanden godt nytår.

En rigtig god tur.

Året 2018 første tur starter fra parkeringspladsen ved skovbørnehaven i Boserup Skoven klokken 10.00 på tunge cykler, hvor Anni og Inger lægger ud som de første turledere.

Rigtigt godt cykel nytår til jer alle

Flemming

 

 

Nyeste kommentarer

15.02 | 17:10

ok

13.07 | 13:14

vores nye e-mail adresse med venlig hilsen john og birgit

14.09 | 13:37

Det tror jeg der er mange som vil kunne bruge. I øvrigt vil jeg gerne tilb...

26.02 | 14:38

Lige en opgave Flemming. - En "lovbook" kun for klubbens medle...